06-40620411
Het Linschot 2, 7627 ND Bornerbroek

Pensionstalling

Voor paarden die rust nodig hebben …..

Stal Schroten

Wij zijn een kleinschalig en rustig paardenpension met als hoofdzaak het aanbieden van een “gezondheidsgang”.  Met name zijn wij gericht op revalidatiepaarden, pensioenpaarden maar ook paarden die even met vakantie gaan of drachtige merries zijn welkom. 

De paarden worden door ons naar buiten en binnen gebracht, de tijden verschillen: we volgen meestal de zonsopgang en de zonsondergang. 

Bij iedere stal hoort een eigen kast voor het zadel en hoofdstel. Deze kasten staan in een af te sluiten ruimte. Verder staat de wasplaats met warm en koud water tot je beschikking en 2 poetsplaatsen.

 

Standaard hebben de paarden zaagsel of vlas in de stal. De paarden krijgen in de ochtend en avond brok gevoerd. Het is uiteraard ook mogelijk uw eigen voer te voeren.
Alle paarden krijgen in de winter meerdere keren per dag ruwvoer. Dit betekent dat zij ’s ochtends, ’s avonds en ’s nachts in de stal ruwvoer hebben en daarnaast werken wij met grote voerbakken in de paddocks waarvan zij de hele dag kunnen peuzelen.

Bij zeer extreme weersomstandigheden gaan de paarden naar binnen. Indien er niet voldoende beweging is, vragen wij je ze in de stapmolen te zetten (indien gewenst). 

Welke service verlenen we jou nog meer?
– gebruikmaken van de longeercirkel en rijbak
– als je paard lang bezweet blijft, dat we later op de avond even je deken verwisselen.
Dit kan allemaal maar wel in goed overleg!
– toilet en kantine 
– open wandkast voor je overige spullen

Tarieven:
230,– euro per maand
245,– euro per maand bij een boxafmeting van 3.50 x 3.50

Bijzonderheden

– Voordat een paard bij ons in de box gestald kan worden, vragen wij je je paard te ontwormen. Jouw paard wordt dan 3 dagen apart gezet.
– Je bent verplicht om met ons ontwormingsplan mee te doen.
– Wij rekenen 25,– euro borg voor de zadelkast bij aanvang van de stalling.
– Tegen meerkosten kun je gebruikmaken van het solarium, de stapmolen en trailerstalling.
– Als je wilt, kun je op eigen kosten gebruikmaken van ons gezondheidsabonnement met Dierenkliniek Den Ham (jaarlijkse influenza, tandcontrole, algehele gezondheidscheck) en onze hoefsmid.
– Als je niet over een trailer beschikt, rijden wij tegen eenmalige kosten jouw paard of pony naar de stal.